Het is Pode wat de klok slaat

Nog maar een half jaar geleden besloot het Nederlandse interieurmerk Pode om internationaal te gaan. Nu volgt opnieuw een grote stap: het designlabel breidt haar collectie sterk uit. Met een nieuwe bankenserie, kleurrijke kussens en karpetten en een uitgebreid assortiment eetkamertafels en –stoelen. De artdirectors, Claire en Roderick Vos, noemen het een logische stap om te komen tot “een complete lifestylebrand, waar de consument ook echt iets te kiezen heeft”.

Compleet interieur

Studio Roderick Vos is verantwoordelijk voor de creatieve strategie van het jonge Nederlandse merk. Roderick: ‘Na de herpositionering vorig jaar heeft ons merk echt vleugels gekregen. Eerst alleen in Nederland en recent ook internationaal. De afgelopen maanden hebben we keihard gewerkt om de collectie een stevige extra “boost” te geven. Samen met de mensen van Pode, de ontwikkelaars en internationale designers waarmee we samenwerken, hebben we de bestaande lifestylecollectie verder uitgebreid. Met eigen ontwerpen van Claire en mijzelf, en ontwerpers als Pascal Bosetti (fauteuil Nihan), Kranen/Gille (stoel Crude) en Stephan Veit (tafeltje Tripod). Het is onze taak om de mooiste designs te selecteren en dit zijn stuk voor stuk producten die geweldig goed bij elkaar passen. En waarmee je dus een compleet interieur creëert, inclusief karpetten, kussens, tafeltjes en een eetkamer.’

Melloo, Nihan en Tokai

Een opvallende nieuwkomer is het bankenprogramma Melloo (Roderick Vos). Een heel omvangrijk en compleet banken- en aanbouwprogramma, waarmee je elke denkbare opstelling creëert en je de compositie van je interieur meer dan ooit in eigen hand hebt. Met stevige biezen en een herkenbare ronde zachtheid die veel ontwerpen van Roderick Vos hun uitnodigende karakter geven. Vakkundig afgewerkt en voorzien van een geweldig comfort.

258571 pode%20melloo%203,5zits%20perle%202510%20medal%200001 4c4577 large 1505807755

De fauteuil Nihan laat zien hoe slim Claire en Roderick de collectie tot een geheel smeden: het strakke ontwerp van Pascal Bosetti is direct afgeleid van de eetkamerstoel Tokai. Met dezelfde houten schelp aan de buitenzijde en een zachte bekleding aan de binnenkant. Dat maakt combineren heel eenvoudig, maar natuurlijk niet verplicht.

258573 pode%20nihan%20quartet 69764c large 1505807800

De eetkamer in jouw lifestyle

Lifestyle houdt niet op bij de woonkamer. Daarom heeft Pode ook een ruime eetkamercollectie. Naast de genoemde Tokai-stoel, is er nu de Crude. Door z’n ongepolijste houten omtrekken doet hij in de verte denken aan een ouderwetse keukenstoel, maar dan natuurlijk helemaal eigentijds. De tafel Fynch (Roderick Vos) combineert een houten blad en een industrieel stalen onderstel. In verschillende maten en afwerkingen, voor heel toffe combinaties.

258579 pode%20fynch%20220%200004b 117d03 large 1505807892

Kussens en karpetten

Voor de zachte “touch” in de collectie zorgt Claire Vos. Zij ontwierp een aantal accessoires die elegantie en warmte aanbrengen en zorgen voor een gebalanceerde inrichting. Het karpet Mackay, in twee maten met een patroon dat is geïnspireerd op de Schotse Argyle tartan. Het royale plof-kussen Puff is leverbaar in zeven kleuren en laat je lekker nestelen. Tot slot is er het comfortabele plaid Romboo (drie kleurvarianten): lekker eigenwijs, met een patroon dat in elke hoek net weer even anders is.

258583 pode%20romboo%20plaid%200001 a3616d large 1505807987

De nieuwe Pode modellen zijn vanaf november 2017 verkrijgbaar in de winkel.

Meer HR beeldmateriaal is te downloaden in de Pode beeldbank: https://images.leolux.com/collectie/pode

Download PDF
Download PDF
Over PODE

PODE: een echt Nederlands kwaliteitsmerk met een missie. PODE staat voor betaalbaar design waarin je lekker zit, hangt of ligt. Dat is de logica waar zij in geloven. Kies je voor PODE, dan kies je voor gedurfd, kleurrijk en een tikje eigenwijs.

De overzichtelijke collectie biedt banken in allerlei maten, opstellingen en stijlen. Omdat PODE op bestelling produceert, kunnen ze precies de bank maken die bij jouw persoonlijkheid en interieur past. Maak je eigen keuze uit de uitgebreide selectie leer- en merkstoffen in talloze trendy kleuren. En match die met de kleuren van de pootjes en de tiknaden. Door de snelle levertijden staat de bank van je dromen binnen een paar weken bij jou thuis.

PODE is een Leolux merk. Daarom kunnen ze gebruik maken van de jarenlange kennis en kunde van deze designproducent. Een PODE bank is uitgebreid getest op duurzaamheid en ergonomie. Zo combineert PODE betaalbaar design met kwaliteit en comfort