Kleurrijk design voor moderne interieurs

Pode introduceert Verlichting op IMM 2018

Nog maar een jaar geleden werd het Nederlandse interieurmerk Pode tijdens IMM internationaal gelanceerd. Het merk dat in eigen land acht jaar eerder door Leolux werd opgericht, kreeg onder creatieve leiding van Studio Roderick Vos vleugels. In de afgelopen maanden werd de collectie opnieuw versterkt en uitgebreid met verlichting. Een nieuwe stap in de dynamische wereld van het kleurrijke interieurmerk Pode.

270063 ko%cc%88ln%20130118 212 83d8d0 large 1516267918

De Pode collectie was al heel compleet, met banken en fauteuils, salontafels, eetkamers, karpetten en kussens. Allemaal op bestelling gemaakt, zodat je als liefhebber van de Pode sfeer je eigen keuzes kunt maken uit een ruim assortiment kleuren en bekledingen. In hal 2.2. van IMM in Keulen laat Pode in haar unieke beursstand zien nog heel veel ambities te hebben. Niet alleen versterkt het merk haar collectie, maar ze vernieuwt ook, door het toch al imposante assortiment uit te breiden met verlichting van de toonaangevende designer Michael Raasch (D).

Royale collectie uitbreiding

Al bij zijn introductie is Melloo (Roderick Vos) het meest uitgebreide bankenprogramma in de Pode collectie. Deze serie banken en aanbouwelementen kenmerkt zich door zachte vormen en een uitnodigend karakter. De platte biezen zijn een mooi contrastrijk ontwerpdetail. Hebben rechte hoeken niet de voorkeur? Melloo is bij uitstek ontworpen voor het bouwen van ronde hoekopstellingen.

De nieuwe fauteuil in het assortiment heet Nihan (Pascal Bosetti) en is een belofte voor de toekomst; met een fraaie houten schaal aan de buitenzijde, een gestoffeerde binnenzijde en subtiele bochtjes in het stalen frame. De fauteuil is verwant aan de eetkamerstoel Tokai en dat maakt combineren wel heel verleidelijk. De tafelserie Tripod bestaat uit bijzet- en salontafels. Zoals de naam al doet vermoeden worden de blaadjes gedragen door drie poten die op één punt bij elkaar komen. In lak of massief eiken, in meerdere hoogtes en bladgroottes. Ook het eetkamerassortiment is verder uitgebreid. Met een eetkamertafel Fynch (Roderick Vos) en de stoelen Crude (Kranen/Gille) en Tokai (Pascal Bosetti). Meer nieuws: de mega-drapeerkussens Puff, het karpet Mackay (in vier tinten) en de plaids Romboo (drie kleurthema’s), alle van Claire Vos. Met al deze opties biedt Pode de liefhebbers alle ruimte om binnen de collectie een compleet interieur bij elkaar te combineren.

270062 ko%cc%88ln%20130118 196 1e3a80 large 1516267917

Licht: Uturn, Hood en Pom

Een heel nieuwe richting is de verlichtingscollectie van Pode. Die krijgt meteen “body” met maar liefst drie ontwerpen van de Duitse ontwerper Michael Raasch. De staande lamp Pom, is voorzien van een klein bol lampje dat in meerdere richtingen kan draaien. Daarmee vervult hij uitstekend zijn rol als leeslamp. Hood is een subtiel sfeerlampje met een voetje en een los kapje, dat leverbaar is in vier kleuren. De decoratieve Uturn tenslotte is zowel lamp als bijzettafel. De rond gebogen constructie eindigt aan een zijde in een tafelblaadje. Daarboven zweeft een subtiel armatuur dat het tafelblad verlicht, met alles wat erop ligt. Er is voldoende te kiezen bij Pode, ook in verlichting.

270060 ko%cc%88ln%20130118 176 dad1b4 large 1516267917

In de Pode beeldbank zijn alle beelden van de meubels te downloaden: https://images.leolux.com/collectie/pode

Download PDF
Download PDF
Over PODE

PODE: een echt Nederlands kwaliteitsmerk met een missie. PODE staat voor betaalbaar design waarin je lekker zit, hangt of ligt. Dat is de logica waar zij in geloven. Kies je voor PODE, dan kies je voor gedurfd, kleurrijk en een tikje eigenwijs.

De overzichtelijke collectie biedt banken in allerlei maten, opstellingen en stijlen. Omdat PODE op bestelling produceert, kunnen ze precies de bank maken die bij jouw persoonlijkheid en interieur past. Maak je eigen keuze uit de uitgebreide selectie leer- en merkstoffen in talloze trendy kleuren. En match die met de kleuren van de pootjes en de tiknaden. Door de snelle levertijden staat de bank van je dromen binnen een paar weken bij jou thuis.

PODE is een Leolux merk. Daarom kunnen ze gebruik maken van de jarenlange kennis en kunde van deze designproducent. Een PODE bank is uitgebreid getest op duurzaamheid en ergonomie. Zo combineert PODE betaalbaar design met kwaliteit en comfort