GIO 2014 voor Sparkle van Pode

Designstoel van Thijs Smeets wint Goed Industrieel Ontwerp 2014

“Sparkle” van Pode is bekroond met een erkenning voor Goed Industrieel Ontwerp (GIO). Het kleurrijke draaifauteuiltje is ontworpen door de Amsterdamse designer Thijs Smeets. De uitreiking vindt op 14 oktober plaats in Helmond. De GIO wordt jaarlijks toegekend door Stichting Designlink.

Kleur in stof of leer
Het tijdloze fauteuiltje van Smeets heeft een pittige uitstraling en kan helemaal aan de smaak van de eigenaar worden aangepast. Door te variëren met de kleuren van de romp, het zitkussen, de draaivoet en de stiknaden zijn er frisse combinaties mogelijk. Maar ook een chique uni-uitvoering behoort tot de mogelijkheden. Dat komt omdat Pode alle meubelen op bestelling maakt, in de fabrieken van Leolux in Venlo. (Prijs vanaf € 1.195,-)

Onafhankelijk
Sparkle kreeg de erkenning van een onafhankelijke jury, onder leiding van prof dr ir Wim Poelman. De jury bestond verder uit Andre Rotte, Liesbeth Bonekamp en Johan Venneman. De jury boog zich over ruim zestig inzendingen voor de Erkenningen Goed Industrieel Ontwerp 2014.

Goed Industrieel Ontwerp

De erkenningen worden toegekend aan producten die de commerciële kracht van design laten zien. Op de website van Designlink: ’De GIO Erkenning is een gewilde onderscheiding voor het vakmanschap van ontwerper èn opdrachtgever. Om voor het keurmerk voor Goed Industrieel Ontwerp in aanmerking te komen, moet een product meer dan alleen mooi zijn. Functionaliteit, innovativiteit en materiaalkeuze zijn van even groot belang. De GIO Erkenning, georganiseerd door Designlink, is te vergelijken met de Duitse Red Dot en if-Awards.’

Over Pode
Het Nederlandse designmerk Pode biedt frisse en kleurrijke banken, stoelen, tafeltjes en poefs voor iedereen die van fris en eigenwijs design houdt. De kwaliteitsmeubelen worden op bestelling geproduceerd in de gerenommeerde Leolux fabriek in Venlo, waar Pode gebruik maakt van de jarenlange kennis en kunde van deze designproducent. Pode combineert betaalbaar design met kwaliteit en comfort. In de nieuwe collectie voert creativiteit de boventoon. Door te mixen en matchen met kleuren en stoffen kan er een perfecte look bij iedere persoonlijkheid worden gecreëerd.

Download PDF
Download PDF
Over PODE

PODE: een echt Nederlands kwaliteitsmerk met een missie. PODE staat voor betaalbaar design waarin je lekker zit, hangt of ligt. Dat is de logica waar zij in geloven. Kies je voor PODE, dan kies je voor gedurfd, kleurrijk en een tikje eigenwijs.

De overzichtelijke collectie biedt banken in allerlei maten, opstellingen en stijlen. Omdat PODE op bestelling produceert, kunnen ze precies de bank maken die bij jouw persoonlijkheid en interieur past. Maak je eigen keuze uit de uitgebreide selectie leer- en merkstoffen in talloze trendy kleuren. En match die met de kleuren van de pootjes en de tiknaden. Door de snelle levertijden staat de bank van je dromen binnen een paar weken bij jou thuis.

PODE is een Leolux merk. Daarom kunnen ze gebruik maken van de jarenlange kennis en kunde van deze designproducent. Een PODE bank is uitgebreid getest op duurzaamheid en ergonomie. Zo combineert PODE betaalbaar design met kwaliteit en comfort